SON EKLENENLER

35 Yıllık Husumet Barış Yemeği İle Sona Erdi

Bingöl'de akraba olan iki ailenin bireyleri arasında yaklaşık 35 yıldır süren kan davası, kanaat önderlerinin girişimleriyle verilen barış yemeği ile son buldu.
25 Temmuz 2022 21:58

Bingöl merkeze bağlı Çiris köyünde 1987 yıllarında arazi anlaşmazlığı sonucunda Barasi ailesi üyeleri arasında çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti. Kanaat önderleri ile il müftülüğü girişimiyle bir araya gelen aileler 35 yıllık husumeti sona erdirerek barıştı.
Düzenlenen barış yemeğine dualar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış sözü veren aile bireylerinin yanı sıra bölgenin kanaat önderleri, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muzaffer Çakar ve STK Temsilcileri katıldı.
İnsan bazen nefsine yenik düşüp yanlışlıklar yapabiliyor diyen Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Yaratılışımız gereği de Yüce Allah'ın bizlere verdiği bir özellik olan tövbe kapısına sığınmamız bizler için en hayırlısı olandır. Bu anlamda bu barışın sağlanmasında başından sonuna kadar kimler emek vermişse Allah hepsinden razı olsun. Hatalar yapabiliriz ancak önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır” dedi.
Saha çalışmaları neticesinde 35 yıldır küs olan iki aileleri bir araya getirdiklerini dile getiren İl Müftüsü Mustafa Topal ise “Bu ailelerimizin artık birbirlerine kucak açacaklarına ve seveceklerine eminiz. Bölgemizde ise barışıklığı muhafaza etmek için halkımız da büyük bir irade ortaya koyuyor. Bu iradenin sonucunda bu barış yemeğinin gerçekleşmesini görmekte bizleri çok mutlu etti” dedi.
 

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com