SON EKLENENLER

AĞIRBAŞ, "KARMA EĞİTİM SİSTEMİ DAYATMASINDAN VAZGEÇİLMELİ"

HÜDA PAR Genç ilçe Başkanı İdris Ağırbaş, Genç ilçesinde bir okul müdürünün kız ve erkek öğrencilerinin sınıflarını ayırması nedeniyle, hakkında soruşturma açılmasına tepki göstererek, Karma eğitim sistemi geleneklerimize, inancımıza ve kültürümüze uygun olan bir sistem olmadığını söyledi.
25 Aralık 2022 22:42

Genç Anadolu lisesi müdürü Abdurrahman Yılmaz, velilerin çoğunun talebiyle okulda kız ve erkek öğrencilerin sınıfların ayrılması talimatını verdiği hatırlatılan açıklamada, bunun ardından sol sendika ve medyanın hemen harekete geçtiği ve okul müdürünün hukuka aykırı bir şekilde hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

"28 ŞUBAT SÜRECİNDE GÖRÜLEBİLECEK BİR UYGULAMADIR"

Ağırbaş, “Okul müdürünün uygulamasının, Velilerin çoğunluğu tarafından talepte bulunulmuş, okul müdürü de bu konuda tasarrufta bulunmuştur. İnancımıza ve kültürümüze uygun olan bir uygulama için okul müdürünün linçe maruz bırakılarak hakkında soruşturma başlatılması, ancak 28 Şubat sürecinde görülebilecek bir uygulamadır. Bu soruşturma başlatılması, aslında Müslüman Anadolu toplumunun tamamının cezalandırılmasıdır. Karma eğitim sistemi geleneklerimize, inancımıza ve kültürümüze uygun olan bir sistem değildir. Pedagojik anlamda da eğitimin kalitesini düşürdüğü artık kabul edilen bir realitedir." denildi.

"KARMA EĞİTİM SİSTEMİ DAYATMASINDAN VAZGEÇİLMELİ"

Okul müdürü Abdurrahman Yılmaz hakkında bu soruşturmanın ivedilikle sonlandırılmasını çağrısında bulunulan Açıkbaş, karma eğitim sistemi dayatmasından vazgeçilmeli diyerek, “Eğitimde karma veya ayrı sınıflar velilerin tercihine bırakılmalı ve alternatif uygulama da hayata geçirilmelidir. Öte yandan öğrencilerin öğretmenlerine karşı şiddet ve olumsuzluk içeren davranışları artarak devam ediyor. Bunun temel sebebi maneviyattan, insani ve İslami değerlerden uzak maddeci eğitim anlayışıdır. Eğitim sistemimiz Batı’nın taklitçi ve madde ağırlıklı anlayışından kurtarılmalı; ahlak, bilim ve maneviyat merkezli bir anlayış oturtulmalı, çocuklar hem ruhen hem de bedenen yetiştirilmelidir." ifadelerine yer verildi.

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com