SON EKLENENLER

Bayram coşkusunu gönlümüzün derinliklerine kadar hissetmeli bütün insanlığa yaymalıyız

‘Ramazan Bayramı’ münasebetiyle Vali Kadir Ekinci tarafından kutlama mesajı yayımlandı
29 Nisan 2022 23:42

Vali Ekinci, ‘Ramazan Bayramı' nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.. 

“Sevgili Bingöllü Hemşehrilerim,
Rahmet ve bereket parıltısı Ramazan ayının yoğun manevi ikliminin ardından sizlerle birlikte ‘Ramazan Bayramı’na erişmenin huzur ve mutluluğu içindeyim.

İçinde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran mübarek Ramazan ayı, Müslümanların kendine mahsus çok özel bir zaman dilimidir. İnananlar olarak bu ayda, ibadetler yaptık, dualar ettik, ziyaretler yaptık, iftar sofralarında buluştuk, manevi hazzın, mana derinliğinin, kalpleri yakınlaştıran birlikteliklerin ve paylaşımların yoğun örneklerini yaşadık. Şimdi ise sevinçlerimizi ve mutluluklarımızı paylaşarak çoğaltma zamanıdır.

Bayramlar, birlik ve beraberliğin pekişerek toplumsal şuurun derinleştiği en kıymetli müstesna günlerdir. Bu vesileyle bizi biz yapan tarih, medeniyet ve aidiyet bilincimiz yenilenir; örf ve kardeşlik duygularımız pekişir. 

Bu münasebetle; Bayramı bir kutlu emanet misali karşılamalı, bayram coşkusunu gönlümüzün derinliklerine kadar hissetmeli ve o sevinci ailemize, mahallemize, yakın çevremize hatta bütün insanlığa yaymalıyız.  

Bayramın kalpleri rızıklandıran bereket pınarlarından, hangi dil, ırk, coğrafya ve kültürden olursa olsun tüm Müslümanların kana kana içmesi ve vefa ve sadakatin en güzel örneklerini sergilemeleri Bu örneklik öylesine diriltici ve hayat verici olmalıdır ki, insanı insana sığınak bilen bir hikmetle tüm insanlığa umut olmalıdır.   

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Bingöllü hemşehrilerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlıkla ve huzurla erişmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Mübarek Ramazan Bayramı, ülkemize, İslâm âlemine ve bütün insanlığa barış, kardeşlik ve iyilik getirsin.
 

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com