SON EKLENENLER

BİNGÖL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “BİZİM İÇİN ÖNEMLİSİNİZ…”

26 Ekim Hasta Hakları Günü münasebetiyle Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından basın açıklaması yapıldı.
26 Ekim 2020 17:03

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Bizim için ÖNEMLİSİNİZ…” başlığı ile yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi.

“Hasta haklarını; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan, kişinin insan olması sebebiyle var olan “hasta olmakla” gereksinimi oluşan, sağlık çalışanları ve hastaların karşılıklı görev ve sorumluluklarını içeren ve birlikte sahip çıkmaları gereken haklar olarak tanımlamak mümkündür.

Hasta Hakları uygulaması ile ilimiz sağlık kurum ve kuruluşlarında “hasta odaklı, katılımcı sağlık hizmeti sunumu” ilkesi doğrultusunda; hasta ve hasta yakınları ile sağlık personelinin hasta hakları konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, hastaların kaliteli sağlık hizmeti alması, sağlık hizmetlerinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

İlimizde sağlık hizmeti sunulan ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerimizde, kamu/özel devlet hastanelerimizde, özel tıp merkezleri ve polikliniklerimizde vatandaşlarımızın hasta olarak haklarının ihlal edildiğini düşündüklerinde başvurabilecekleri hasta hakları birimlerimiz faaliyet göstermektedir.

Ayrıca Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde vatandaşlarımızın elektronik ortamda hasta haklarına ilişkin şikayet, öneri ya da teşekkür başvurularını yapabilecekleri HBBS (Hasta Başvuru Bildirim Sistemi) https://hastahaklari.saglik.gov.tr adresi üzerinden 2005 yılından itibaren aktif olarak hizmet vermektedir.

Hasta Hakları Uygulamalarının, hastalar ve sağlık çalışanlarımızdaki farkındalığı güçlendirmesi temennisi ile tüm hastalarımıza geçmiş olsun diyor, sağlıklı günler diliyoruz.”
 

solhangazetesi.com
Bu haberin tüm hakları solhangazetesi.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com