SON EKLENENLER

‘Bingöl İnovasyon Bilim Şenliği’ Düzenlendi

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında hazırlanan ‘Bingöl İnovasyon Bilim Şenliği’ düzenlendi.
26 Mayıs 2022 20:49

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde yapılan açılış töreninde açış ve selamlama konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, “Milli Eğitim Bakanlığının stratejik hedefleri doğrultusunda her kademede eğitim gören öğrencilerin ve Bingöl halkının yenilikçi ve bilimsel gelişmelere karşı farkındalık düzeyinin ve bilime olan motivasyonun artırılması amacıyla böyle bir proje hazırlanmıştır” dedi.

Daha sonra konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Böyle güzel amaçlar barındıran bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti” ifade etti.

Ardından konuşan Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise “Çocuklarımızı bilim ve teknolojinin şartlarına göre yarınlara hazırlamalıyız” dedi.

Son olarak konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrifleri arz olunan Vali Kadir Ekinci şunları söyledi:

“İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında hazırlanan “Bingöl İnovasyon Bilim Şenliği”ne hoş geldiniz diyor; sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Öğrencilerimize ait birbirinden değerli projelerin sergileneceği; Belediyemizin, Üniversitemizin, Emniyet, Sağlık ve AFAD müdürlüklerimizin katkı sunduğu ve misafirlerimiz İstinye ve Pamukkale Üniversitelerinin farklı konu başlıkları ile şenliğe zenginlik katacağı ‘Bilim Şenliği’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu tarz programlarda, gençlerimizin ortaya koyduğu birbirinden değerli çalışma ile muasır medeniyetler hedefini durmaksızın, ısrarla ve inançla takip ettiğini gözlemlediğimi ve bundan da güçlü yarınlarımız adına gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Nitelik yüklü bu emekler bizleri hakikaten heyecanlandırıyor ve yarınlara daha güvenle bakmamızı sağlıyor.

Kıymetli Misafirler,

Bilgi, insanlık tarihi boyunca daima ‘belirleyici güç’ olmuştur. Bu gücün bizde olması ve kendi kaderimizi kendimizin tayin etmesi adına bilgiye dair tüm alanlarda kendimizi sürekli yenilemeli ve geliştirmeliyiz. Ait olduğumuz kültür ve medeniyet havzasının bizlere sunduğu muazzam tecrübe ve birikime uygun hamleler yapmalıyız. İbni Sina, İbni Rüşd, Farabi, Biruni, Katip Çelebi, Ali Kuşçu gibi büyük ilim adamlarının bıraktığı mirası hızlıca devralmalı ve çok daha ilerilere taşımalıyız.  Bu bakımdan, öğrencilerimizin ufkunu açan, yeteneklerini sergileme imkanı vererek motive eden ve yeni projeler için birer ilham kaynağı olan bu etkinlikleri ziyadesiyle önemsiyor ve devamını diliyoruz. İnsanlık tarihine baktığımızda bilim ve teknolojinin gelişmesine yol açan en önemli faktör ‘merak’tır. Bilgiyi ete ve kemiğe büründüren, sormak, sorgulamak, sebep sonuç ilişkileri kurarak anlamaya çalışmaktır. Merakın olmadığı yerde bilimin gelişme şansı da yoktur. Onun için yeni nesli soru soran, sorarak öğrenen, öğrendiklerini yeni sorularla pekiştiren bir tarzda yetiştirmeliyiz. Bu konuda özellikle öğretmenlerimizin kendilerini daima yenileyen ve çağın bilim dilini kullanan rehberliğine ihtiyacımız vardır.                         

Bütün bunlar, okul, aile ve çevre gibi farklı aktörlerin el birliği ve gönül birliği ile ulaşılabileceği süreçler ve sonuçlardır. “İki günü bir olan ziyandadır” diyor efendimiz.  Kaybedenlerden değil kazananlardan olmak için eğitim ve öğretim süreçlerini daima yakından takip edeceğiz inşallah. Çünkü, çağın ruhunu doğru okuyan ve olayları doğru kelimelerle yorumlayan erdem sahibi donanımlı insanlara ihtiyacımız var. Bilgiyi, tüm insanlığın saadeti için kullanacak bilge bir nesle; Sayısız çeldiricinin kültürel ve ahlaki zaaflar yarattığı bir zamanda teknolojiyi, bireysel ve toplumsal fayda bilinciyle kullanacak bir kuşağa ihtiyacımız var. Kendi filozoflarını, kendi bilim adamlarını, kendi düşünür ve sanatçılarını okuyarak büyümüş ve Mevlana’nın pergel metaforu misali bir ayağı kendi coğrafyasında diğeri dünyada gezen bir jenerasyona ihtiyacımız var. Eğitim dünyamıza farklı bir renk ve boyut katan bu değerli program için öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Kurdele kesimi sonrasında Valimiz Kadir Ekinci, protokol üyeleri ile birlikte öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan projeleri incelemek üzere stantları ziyaret etti; öğrencilerimizin çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.


 

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com