SON EKLENENLER

Biontech Aşısı Aile Hekimliklerinde Yapılmaya Başladı

Koronavirüs aşılamasında Sinovac ile birlikte Türkiye’de uygulanmaya başlanan Biontech aşısı da hastanelerle birlikte aile hekimliklerinde de uygulanmaya başlandı.
14 Haziran 2021 08:29

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Biontech aşısının hastanelerle birlikte aile hekimliklerinde de yapılmaya başladığını belirterek şu ifadelere yer verildi.

Koronavirüs aşılamasında Sinovac ile birlikte Türkiye'de uygulanmaya başlanan Biontech aşısı da hastanelerle birlikte aile hekimliklerimizde de uygulanacak.
Ülkemizde koronavirüse karşı başlatılan aşılama kampanyasında yeni bir adım atıldı. Hastanelerde yapılan Biontech aşısı, aile hekimliklerimizde de uygulanmaya başladı. Aşı sırası gelen vatandaşlarımız, bugünden itibaren 182 Alo Randevu, e-nabız, e-devlet ve MHRS üzerinden randevu alarak aile hekimliklerimizde de Biontech aşılarını yaptırabilirler.

Biontech Aşısı Yapabilecek Aile Hekimliklerimiz
Covid-19 Aşı uygulamasında başlanan yeni adımla birlikte ilimizde de Biontech aşısı yapabilecek aile hekimlikleri güncellendi. Buna göre tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de 4 ve üzeri aile hekimliği birimi bulunan Aile Sağlığı Merkezleri de listeye eklendi. Böylece ilimizde Biontech Aşısı yapılabilecek sağlık tesisleri;
Bingöl Devlet Hastanesi,
Genç Devlet Hastanesi,
Solhan Devlet Hastanesi,
Karlıova Devlet Hastanesi,
Kiğı İlçe Entegre Hastanesi,
Adaklı İlçe Entegre Hastanesi,
Bingöl Merkez Recep Tayyip Erdoğan Aile Sağlığı Merkezi,
Bingöl Merkez Yenişehir Aile Sağlığı Merkezi,
Bingöl Merkez 2 Nolu Mevlana Aile Sağlığı Merkezi,
Bingöl Merkez 3 NoluKaleönü Aile Sağlığı Merkezi,
Genç Merkez Aile Sağlığı Merkezi,
Solhan Merkez Aile Sağlığı Merkezi,
Karlıova Merkez Aile Sağlığı Merkezi olarak belirlendi.
Aşı sırası gelen vatandaşlarımız, 182 Alo Randevu, e-nabız, e-devlet ve MHRS üzerinden randevu alarak belirlenen aile hekimliklerimizde de Biontech aşılarını yaptırabilirler.

İlimizde Aşı Durumu
Bugün itibari ile ilimizde vatandaşlarımıza 37.449 1. doz, 27.302 2. doz olmak üzere toplam 64.751 doz aşı yapıldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında 50 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile diyaliz hastaları, organ ve doku nakli olanlar, immunsupresif hastalar, idari izne esas yüksek riskli hastalar, downsendromu tanısı olanlar, morbitobezite hastaları, ALS hastaları ve kanser hastaları Covid-19 aşısı olabilmektedirler. Bu gruplarda bulunan vatandaşlarımız, 182 Alo Randevu, e-nabız, e-devlet ve MHRS üzerinden randevu alarak aşılarını yaptırabilirler.

Covid-19 İle Mücadelede En Etkili Yöntem: Aşı
Covid-19 ile mücadelede en önemli yöntem aşı uygulamasıdır. Covid-19 Aşı uygulaması hastalığın seyrini ve bulaş riskini azaltacak en önemli yöntemdir. Mesafe, maske ve temizlik kurallarına riayet etmenin yanı sıra koronavirüsü hayatımızdan çıkarmak için aşı sırası gelen vatandaşlarımız, randevu alarak Covid-19 aşılarını yaptırmalıdırlar. Dolayısı ile vatandaşlarımızı maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam etmeye ve sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz.

 

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com