SON EKLENENLER

Çiftçilere 500 Bin TL’ye kadar olan Sübvansiyonlu Kredi Verilecek

Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilen toplantıda 500 Bin TL’ye kadar Sübvansiyonlu tarımsal kredi için bilgilendirme yapıldı.
20 Haziran 2022 13:05

Belediye Kültür merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Bozkurt ve Solhan Ziraat Bankası Müdürü Ramazan Köse tarafından yapıldı.

Tarımsal faaliyetlerin artması ve dışa bağımlılığın azalması için çiftçilere verilen desteklerden biri olan faizsiz kredi desteği için ne yapılması gerektiği, gerekli şartların neler olduğu, nerelere başvurulması gerektiği hakkında çiftçiler bilgilendirildi.

Banka Müdürü Köse konuşmasında şu ifadelere yer verdi.
“Ziraat Bankası’nın sunduğu bu 500 bin TL’lik Sübvansiyonlu kredi desteğinden yararlanacaklar canlı hayvan alımı, işletme giderlerini karşılama, kira ödeme, sera inşası gibi alanlarda bu krediyi kullanabilecek. Ziraat Bankası’nın sunduğu bu krediden yararlanmak isteyen vatandaşların bazı şartları ve kriterleri de karşılamaları gerekiyor.

Kimler Bu Krediden Yararlanabilecek?
Ziraat Bankası’nın genç çiftçilere ve kadın girişimcilere yönelik sunmuş olduğu bu kredi desteğinden, belirlenen şartları karşılayanlar yararlanabilecek. Söz konusu krediden yararlanmak isteyenlerde aranan şartlar şöyle:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
18 yaşını doldurmuş olmak,
Genç çiftçiler için en az lise mezunu olmak,
Kadın girişimciler için en az orta öğretim mezunu olmak,
Kurumun düzenlediği kurslara katılım gösterip, kursları başarıyla tamamlamış olmak ve sertifika sahibi olmak.”

Program çiftçilerin sorduğu soruların cevaplanmasının ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Bozkurt ve Solhan Ziraat Bankası Müdürü Ramazan Kösenin katılımcılara teşekkür etmesiyle son buldu.
 

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com