SON EKLENENLER

Enflasyonda hedef tek hane

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamaya göre, enflasyonda hedef tek hane.
27 Temmuz 2023 00:11

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Dönemin ikincisi toplantısında, eylül ayında kamuoyuyla paylaşılması planlanan Orta Vadeli Program hazırlık süreci ele alındı.

Son dönemdeki para politikası kararlarının, ihracat, yatırım, destek önerileri ve kur korumalı mevduat hesabına ilişkin gelişmelerin görüşüleceği toplantıda, otomotiv, gıda ve perakende sektörlerinde yaşanan stokçuluk, haksız fiyat uygulamalarına karşı yürütülen çalışmalar ve mesleki eğitim merkezlerine sağlanan devlet katkısının etkinliği de toplantıda ele alınan başlıklar arasındaydı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, orta vadeli program ile makroekonomik hedefler ve yapısal reform politikasının güncelleneceği ifade edildi. Bu sayede orta vadeli programın yatırım ortamına önemli katkılar sunacağı belirtildi.

Açıklamada enflasyonla mücadeleye ilişkin değerlendirmeler de yapıldı. "Kamuda tasarrufla sağlanacak imkan, vatandaşların refahını artırmak için kullanılacak." denilen açıklamada, hedefin enflasyonun tek haneli seviyelere düşürmek olduğu vurgulandı.

solhangazetesi.com
Bu haberin tüm hakları solhangazetesi.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com