SON EKLENENLER

Esnafa ve Sanatkârlara Gelir Kaybı ve Kira Desteği

İl Ticaret Müdürü Abdulvahap Tanık, “Başvurular 31 Mart 2021 Çarşamba günü saat 23.59'a kadar e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda alınmaya devam etmektedir.' dedi.
21 Şubat 2021 23:12

Tanık, 24 Aralık 2020 tarihli ve 31344 sayılı Resmi Gazetede; Ticaret Bakanlığımız tarafından Koronavirüs Salgını Nedeniyle Esnafa Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğin yayımlandığını bildirerek, destek programı kapsamında; gelir kaybı desteği ve kira desteği olmak üzere iki şekilde destek sağlanacağını belirtti.
Bingöl İl Ticaret Müdürü Abdulvahap Tanık, Başvuruların 31.03.2021 Çarşamba günü saat 23.59'a kadar e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda alınmaya devam ettiğini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu.
“14.12.2020 tarihinden önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler kira desteği sürecinde; başvuru sahiplerinden belirlenen süre içerisinde kira sözleşmesi ve 2020 yılında yapılan kira ödemelerine ilişkin
ödeme belgesi gibi kanıtlayıcı belgelerini e-devlet üzerinden elektronik ortamda yükleyecektir. Kiracı, işyeri adresini ve banka hesap numarasını (IBAN) doğru yazmalıdır.
Kira Desteği başvuruları Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından Bakanlıkça belirlenen kurallar çerçevesinde değerlendirilecektir. e-devlet üzerinden giriş yapamayan esnaf ve sanatkârlarımız, gerçek kişi tacirler belgelerini, e-devlet şifrelerini ve adlarına ait İBAN numaralarını getirmeleri halinde Bingöl Ticaret İl Müdürlüğü personelİ tarafından yardımcı olunacaktır. Başvuruları olumlu neticelenen esnaf ve sanatkârlarımıza ve gerçek kişi tacirlere destek ödemeleri 3 ay süreyle kendilerine ait banka hesap numaralarına (IBAN) yapılacaktır. İlimizde kira desteğine müracaat edip başvurusu bulunan ve başvurusu ile ilgili itiraz süreci devam eden 360 esnafımızın işlemleri devam etmektedir. Kira desteği için gerekli evraklar imzalı kira sözleşmesi ve 2020 yılına ait bir adet banka dekontun ivedilikle e-devlete yüklenmesi
gerekmektedir. İlimizde gelir desteği için hak sahibi 629 adet esnafımızın henüz başvuru yapmadığı tespit edilmiş olup, gerekli şartları taşıyan hak sahibi esnafımızın e-devlet üzerinden müracaatta bulunmaları
önemle duyurulur.
Kira desteği ve gelir kaybı desteği için e-devlet erişim imkanı olmayan esnafımızın bağlı bulundukları odaya veya muhasebecisine şahsen başvurmaları halinde gerekli işlemler yapılacaktır. Esnafımız ihtiyaç duydukları bütün durumlarda detaylı bilgi için Bingöl Ticaret İl Müdürlüğüne bizzat veya 0426 213 1089 nolu numaradan ulaşılabilirler.”

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com