SON EKLENENLER

KORONAVİRÜS VAKALARINDA BİNGÖL'DE KORKUTAN ARTIŞ!

Koronavirüs vaka sayıları Bingöl'de ürküten seviyelere ulaştı. Günlük vaka sayılarının arttığı kentte temaslı olmasına rağmen izolasyondan kaçınıp dışarda dolaşanların sayısının da azımsanamayacak düzeyde olduğu belirtiliyor!
23 Kasım 2020 22:10

2020'nin başlarında görülmeye başlanan ve giderek yayılınca sokağa çıkma yasakları başta olmak üzere birçok tedbirin hayata geçirilmesine rağmen yayılımı önlenemeyen Covid-19 (Koronavirüs) pandemisi, ikinci dalga olarak yükselişini sürdürüyor.

Ekim sonu itibariyle yeniden artan vakalar, Kasım ayında zirveye ulaştı. Son günlerde ülke genelinde artan vakaların yanı sıra ölüm oranlarındaki yükseliş üzerine yeni tedbirler devreye alınmaya başlandı.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 300'Ü AŞTI

Günlük vaka sayılarının 300'ü aştığı Bingöl genelinde ölüm oranlarında da önemli artış görülüyor. Hafta sonu 13 kişinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği kentte birçok hastanın da entübe olduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Şuana kadar Bingöl'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısının ise 100'e yaklaştığı kaydediliyor.

VİRÜS TAŞIYICILARI KENDİNİ GİZLİYOR!

Virüs yayılımını önlemek için yapılan çağrılara rağmen temaslı veya hasta birçok kişinin eve kapanmamak için “hasta değilim” diyerek dışarı çıktığı öne sürülürken, bazı temaslıların ise filyasyon ekiplerine bildirilmediği vurgulanıyor.

ÇAĞRILAR VE YASAKLAR KARŞILIK BULMUYOR!

Pandemi kapsamında anlık gelişmeleri basın organları ve sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyuran Bingöl Valiliği, hane ziyaretleri, toplu organizasyon ve benzeri etkinliklerden kaçınılması, belirtilen cadde ve sokaklarda sigara içilemeyeceği uyarısında bulunuyor ancak bu çağrı ve yasaklara birçok kişinin uymadığı da görülüyor.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI!

Çağrılara kulak vermeyen ve yasaklara uymayanlara yönelik ciddi yaptırımlar uygulanması istenirken, başkalarının hayatını riske atanlara müsamaha gösterilmemesi gerektiğinin de altı çiziliyor.

Yasakların inatla çiğnenmesine karşılık devlet kurumlarının gerekli yaptırımları hayata geçirmesini bekleyen vatandaşlar ise kural ihlalinde bulunanlara karşı öfkeli!

BİNGÖL ONLİNE

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com