SON EKLENENLER

“PANDEMİDEKİ DUYARSIZLIĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ ÇALIYOR”

Covid-19 vakaları sonrası yeniden uzaktan eğitime geçilmesi üzerine açıklama yapan Eğitim Bir- Sen Solhan İlçe Temsilcisi Ferzende Açan, “Pandemiye karşı toplumsal duyarsızlığımız çocuklarımızın geleceğini çalıyor.”dedi.
23 Kasım 2020 17:13

Eğitim Bir-Sen Solhan İlçe Temsilcisi Ferzende Açan, artan Covid-19 vakaları sonrası yeniden uzaktan eğitime geçilmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Açan, yaptığı açıklamada;
” Çin’de ortaya çıkan ve Mart 2019’dan beri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de saran Covid-19 virüsü hayatımızı eskiye dönülmeyecek şekilde olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tüm hayatımız bu süreçten olumsuz etkilendiği gibi, en çok geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi etkilendi. 2019-2020 Eğitim öğretim yılının ikinci döneminde 16 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim yoluyla eğitim-öğretim faaliyetleri yürütüldü. Yaz döneminde vakaların azalmasıyla beraber 2020-2021 eğitim öğretim yılı, 31 Ağustos tarihi itibariyle kademeli olarak yüz yüze eğitime başladı. Eylül başında 8. ve 12. Sınıflarda Destekleme ve Yetiştirme Kursları açıldı. 12 Ekim itibariyle 8. ve 12. Sınıflarda; 02 Kasım itibariyle de ilkokulun tüm sınıf sevileri ile ortaokulların 5. ve Liselerin 9. Sınıflarında seyreltilmiş hibrit modeliyle yüz yüze eğitim faaliyetleri başlamış ve aylarca ayrı kaldığımız öğrencilerimizle bir araya gelme mutluluğunu yaşamıştık. Bizler, kalan öğrencilerimizin de birinci ara tatil sonrası okula gelmelerini beklerken, vaka sayılarının hızla artması ile 20 Kasım itibariyle 31 Aralık 2020 tarihine kadar yeniden uzaktan eğitime geçilmesiyle sevincimiz yarıda kaldı.
Bu sürece gelinceye kadar okul yöneticileri büyük bir gayret ve fedakarlıkla okulları pandemi koşullarına hazır hale getirdiler. Çocuklarımız için temassız oyun alanlarından tutun da sınıflardaki oturma düzenine, maskeden, dezenfektana ve ateş ölçer temininden tutun bilgilendirme ve yönlendirme afişlerine kadar tüm eksiklikler giderildi. Şunu mutlulukla ifade etmemiz gerekir ki; ilçemizdeki tüm eğitim kurumları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Okulum Temiz” projesine başvurmuş ve yapılan denetimlerde okullarımızın hazır olduğu denetim ekiplerince teyit edilmiştir.
Alınan tedbirler ve çocuklarımızın pandemi kurallarına harfiyen uyması ile okul kaynaklı herhangi bir vakaya rastlanmamıştır. Rastlanan birkaç vakada dışarı kaynaklı olup, alınan izolasyon tedbirleriyle okullarımızda yayılımı engellenmiştir. Açıkça ifade etmem gerekir ki; başta, çocuklarımızın pandemi kurallarına uymada sıkıntı yaşayacağı şeklinde bir tereddüdümüz vardı. Lakin görüldü ki pandemi kurallarına uymada çocuklarımız, büyüklerimizden daha duyarlı. Bu duyarlılıklarından dolayı çocuklarımız, kocaman bir alkışı ve teşekkürü hak ediyor.
Eğitim- öğretimin baş aktörü öğretmen arkadaşlarımız da büyük bir özveriyle bu sürece katkı sunmuş, uzaktan da olsa her gün çocuklarımızın evlerine misafir olmuş, çevrim içi derslerini işlemişlerdir. Ancak ne kadar gayret gösterseler de hiçbir eğitim modeli yüz yüze yapılan okul ortamındaki eğitimin yerini tutamaz. Öğretmen, öğrencisi ile göz göze gelmek; öğrencisinin yüreğine ve aklına dokunmak ister. Bundan dolayı en büyük temennimiz, toplum olarak alınan tedbirlere ve kurallara harfiyen uyup virüsün yayılımını durdurarak bir an önce yüz yüze eğitime geçmektir.
Bu süreçte eğitim ile ilgili yaşadığımız büyük problemlerimizden biri de uzaktan eğitime katılımda erişim problemidir. Çocuklarımızın önemli bir kısmı imkan bulamadığından canlı derslere katılamamaktadır. Birçok öğrencimizin uzaktan eğitim derslerine katılmak için interneti, bilgisayarı, akıllı telefonu ya da tableti bulunmamaktadır. Okullarımız, bu sorunu biraz azaltmak adına kısıtlı imkanlarla kurdukları EBA Destek Noktaları, ancak sınırlı sayıda öğrenciye hizmet verilebilmektedir.
Virüsün yayılımında maalesef toplumsal duyarsızlığımız sebep olmaktadır. Zira insanlarımızın bir kısmı pandemi yokmuş gibi normal hayatına devam etmekte, maske+mesafe kuralına uymamaktadır. Her nişan, düğün ya da taziye sonrası vakalar tırmanışa geçmektedir. Virüs en çok arkadaş ortamları, akraba-aile ortamları, ev ziyaretleri aracılığıyla yayılmaktadır. Bundan dolayı tüm vatandaşlarımızı kurallara uyma konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki; normal hayatımıza dönmenin tek koşulu virüse karşı mücadelede kurallara uymakla mümkündür.
Sonuç olarak şunu söyleyebilirim; bu kritik süreçte öncelikle çevremizdeki risk gurubunda olanları, yaşlılarımızı ve hastalarımızı düşünerek bilinçli ve duyarlı hareket etmeliyiz. Kurallara ve uyarılara harfiyen uyarak salgının yayılmasının önüne geçmeliyiz. Dikkatli davranmamız sayesinde okullarından uzakta kalan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, tekrar okullarına dönerek eğitimlerine devam edeceklerdir.
Salgın süresince uzaktan eğitim yoluyla çocuklarımızın bu süreci en az hasarla atlatmaları için büyük mücadele veren, özveriyle çalışan öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Sanırım en büyük teşekkürü de sağlık çalışanlarımız hak ediyor. Zira bizler, virüs taşıyan yakınlarımızdan kaçarken, sağlıklarını ve canlarını tehlikeye atarak mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına, eğitim camiası adına şükranlarımızı sunuyor; herkesi, pandemi kurallarına azami derecede uymaya davet ediyorum.”dedi.
 

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com