SON EKLENENLER

Parlak,  Numan Kurtulmuş’un Yardımcısı Olarak Atandı

Ak Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un yardımcılığına atandı.
04 Mayıs 2021 00:39

Genel Başkanvekilliği iş ve işlemlerinin daha düzenli ve verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla; Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Fethan Baykoç, Alaattin Parlak, Hasan Turan, İffet Polat, Mustafa Canbey  ve Nazım Maviş AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un yardımcılığına atanmaları AK Parti Genel Başkanı Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun görüldü.

Alaattin PARLAK Kimdir?

1974 yılında Genç doğumlu. ilk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. 2001 yılında Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü bitirdi.

Lise yıllarından itibaren çeşitli STK’ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. 1997-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Diyarbakır şube başkanlığı yaptı. Türkiye Gençlik Vakfı Diyarbakır İstişare Heyeti üyeliği, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Gençlik ve Kadın çalışmalarına büyük önem veren ve gençliğin milli ve manevi yönlerinin artırılmasına yönelik çeşitli projelere öncülük etti.

Kültür Bakanlığı destekli çeşitli kazılarda çalıştı. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul üyeliğinde bulundu.

Siyasi ve Güncel konularla ilgili çeşitli gazete ve haber sitelerinde makaleleri yayınlandı.

AK Parti Diyarbakır Demokrasi Kurulu Üyeliği, AK Parti Kongre Üyeliği, 30 Mart 2014 yılında Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı, 25. ve 26. Dönemlerde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı, 6. Olağan Büyük Kongrede AK Parti MKYK Yedek Üyeliği ve Doğu Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü görevlerinde bulundu. 7. Olağan Büyük Kongrede MKYK üyeliğine seçildi.

Evli İki çocuk babasıdır.
 

solhangazetesi.com
Bu haberin tüm hakları solhangazetesi.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com