SON EKLENENLER

Topal,  “Yaz Kuran Kursu Çok Önemli, Çocuklarımızı İhmal Etmeyelim”

Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal’dan velilere çağrı; “Yaz Kuran kursu çok önemli çocuklarımızı ihmal etmeyelim”
23 Haziran 2022 13:13

Diyanet işleri başkanlığının “Haydi koş gel camiler seninle güzel” sloganıyla Kuran kursları ve cami dersleri eğitimine start veren il müftülükleri tüm heyecan ve coşkusuyla çalışmalarını sürdürüyor.
Bir yandan camiler ve Kuran kursları, STK, dernek, vakıf vb. kurum ve kuruluşlar okulların tatil olmasıyla birlikte manevi değerler eğitimi ve Kuran öğretimi için kolları sıvadı. Konuyla ilgili Bingöl il müftüsü Mustafa Topal, özellikle küçük yaşta Kuran eğitimi ve ahlak eğitiminin önemine dair açıklamalarda bulundu.

“Kuran kurslarımızda, camilerde ve ihtiyaç duyulan yerlerde kuran eğitimlerimiz olacaktır”
Yaz Kuran kursları ile ilgili konuşan Bingöl İl müftüsü Mustafa Topal; “Diyanet işleri başkanlığımız okulların tatil olduğu yaz aylarında camilerimizde ve Kuran kurslarımızda, ihtiyaç duyduğumuz yerlerde yaz Kuran Kursları adı altında Kuran öğretimi ve dini bilgiler eğitimi veriyor. Bu yıl da 27 Haziranda bütün Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de yaz Kuran kurslarımız başlayacak. Yaz Kuran kurslarımız camilerimizde ve müftülüğümüze bağlı bütün Kuran kurslarımızda artı ihtiyaç duyarsak müftülüğümüzde de gerekli şartlara haiz uygu yerler bulabilirsek valilik onayı ile yaz Kuran kursu eğitimini başlatacağız.” dedi.

“Kuran eğitimine yaş sınırı olmaksızın çocuklarımızı kabul ediyoruz”
Müftü Topal; “Bu eğitimimiz 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Şua anda camilerimizde ve Kuran kurslarımızda kayıtlarımız devam ediyor. Bu eğitime yaş sınırı olmaksızın çocuklarımızı kabul ediyoruz. Ama tabiki öğrenme çağında olanları elbette tercih ederiz. Dört yaşından yukarı bütün cami, Kuran kursu vesaire yerlerde açacağımız yaz Kuran kurslarına gelebilirler. Velilerimizden bizim istirhamımız çocuklarını bizi ilan ettiğimiz saatte yaz Kuran kursu almaya göndermeleri” dedi.

“Çocukların gelebileceği saatlere göre arkadaşlarımız değişik saatlerde eğitim verecekler”
Müftü Topal, kurs saatleri noktasında katılımın olması ve çocukların gelebilmeleri için çocukların müsaittik durumuna göre de hareket edeceklerini belirterek; “Her cami veya Kuran kursu görevlimiz kendilerine uygun saatte eğitim yapacaklar. Kursları kimisi öğleden evvel, kimisi öğleden sonra açacak. Hatta kimisi belki de akşam yatsı arası açacak çünkü köy şartlarına göre gündüz iş günü, iş saati olduğu için değişik olabilir. Daha ziyade çocukların gelebileceği saate denk getirmek üzere arkadaşlarımız değişik saatlerde eğitim verecekler. Dolayısıyla veliler çocuklarının eğitim aldıkları camiler veya Kuran kursu görevlileri ile irtibata geçip saatini öğrenekler çocuklarını ona göre gönderecekler” şeklinde konuştu.

“Velilere çağrımız, çocuklarınızı cami veya kuran kursuna gidip gitmediklerine emin olsunlar”
Velilerin çocuklarını Kuran eğitimi noktasında takip etmesi gerektiğine vurgu yapan Müftü Topal, “Burada önemli olan çocuklarını takip etmeleri, sabahları evden camiye veya Kuran kursuna diye çıkan çocuğun bazen sokakta oyuna daldığı veyahut bazen cami veya Kuran kursuna gitmeyip farklı şekilde oyun gibi bir takım değişik meşguliyetlere dalıp gitmediklerini biz zaman zaman yaşadık. Bundan da velilerimizin bilgisi olsun ve çocuklarını takip etsin” dedi.

“Kuran okutulması yanında efendimiz aleyhisselamın güzel ahlakını da öğretiyoruz”
Müftü Mustafa Topal Kuran kurslarında Kuran eğitimin yanı sıra dini bilgiler, ahlak, edep ve efendimizin örnek ahlakını anlatıyoruz diyerek yaz Kuran kursu faaliyetlerine değindi. Topal; “Yaz Kuran kurslarımız, bizim Kuranı kerimiz öğrettiğimiz, dini bilgiler verdiğimiz kurslarımız. Kuranı kerim okumayı öğretiyoruz. Öğrettiğimiz, ezberlettiğimiz namaz sürelerinin ya da namazda okunan duaların ezberlenmesini mealleriyle birlikte yaptırıyoruz çocuklarımıza: Dini, edebi, ahlaki konuları öğretiyoruz. Ayrıca peygamber efendimiz aleyhisselamın ahlakını da edebini de vermeye çalışıyoruz. Onu hayatını da çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Yaz Kuran kursları 26 ağustos tarihine kadar devam edecek. Ondan sonra da artık yeniden bizim yine Kuran kurslarımızda kış eğitimimiz başlamış olacak. Velilerimizin hassas davranmalarını, yaz Kuran kursu eğitimine hassasiyet göstermelerini özellikle rica ediyoruz. Bu eğitim günde sadece üç saat. Diyanet işleri başkanlığımız haftada beş gün günde üç saat olmak üzere cumartesi Pazar hariç bu eğitim veriyor. Çocuklarımızı çok ciddi şekilde meşgul etmeyecek, yine onların oyunlarına vakit kalabilecek, arkadaşlarıyla vakit geçirmek için vakit kalabileceklerdir. Sadece günde üç saatini cami veya Kuran kursuna ayıracak bunu da velilerimizin özelikle takip etmeleri çok önemli” diye konuştu.
 

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com