SON EKLENENLER

YÖK, Üniversitelerin 2019 Yılı Karnelerini Dağıttı

YÖK, üniversitelerin “2019 Yılı Üniversite İzleme Kriterlerini” baz alarak sıralama yaptı. 125 devlet üniversitesinin yer aldığı sıralamada, Bingöl Üniversitesi belirli alanlarda büyük başarı sağladı.
22 Ocak 2021 19:31

“125 Devlet Üniversitesi Arasında Büyük Başarı Sağladı”
YÖK; Eğitim ve Öğretim, Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın, Uluslararasılaşma, Bütçe ve Finansman, Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk başlıkları altında devlet üniversitelerinin 2019 yılında yapmış olduğu faaliyetler üzerinde sıralama yaptı. 125 devlet üniversitenin yer aldığı listede, Üniversitemiz; SCI, SCIExpanded, SSCI, AHCI endeksli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı sıralamasında 13., ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı sıralamasında 16., üniversitenin sağladığı eğitim burslarından faydalanan öğrenci oranı sıralamasında 19., üniversite adresli bilimsel yayınlara açık erişim oranı sıralamasında 24. ve üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı sıralamasında 39. sırada yer alarak büyük başarı sağladı.

“Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir”
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Üniversitemizin yapmış olduğu başarılar tesadüf değildir. Bu başarılar yoğun çalışmalar neticesinde elde edilmiştir. Hep birlikte üniversitemizi daha ileriye taşıma gayreti içindeyiz. Gelinen noktada da çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Zayıf olduğumuz noktaları da en kısa zamanda iyileştirerek daha iyiye doğru yolumuza devam edeceğiz. Çeşitli alanlarda sağlamış olduğumuz bu güzel başarıda emeği ve katkısı olan bütün öğretim elemanımıza ve idari personelimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Her geçen yıl başarı çıtasını yükselterek eğitim-öğretim hayatına devam eden üniversitemiz, bölgesel kalkınmaya da öncelik vererek ülkemize ve bölgeye dokunacak çalışmalarla daha da ivme kazandırmaya devam edecektir” dedi.
 

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com