SON EKLENENLER

Bingöl'de 10 bin 565 öğrenciye ücretsiz yemek veriliyor

Yücel, "İlimiz Merkez ve ilçelerimizde taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrenciler, özel eğitimde bulunan öğrenciler, okul öncesi öğrencileri ve pansiyonda kalan öğrencilerimize ücretsiz yemek hizmeti sunuluyor." dedi.
02 Aralık 2022 22:00

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel Mevlana Kız Anadolu Lisesini ziyaret ederek, pansiyonda kalan ve ücretsiz yemek hizmetinden faydalanan öğrenciler ile birlikte öğlen yemeği yedi.  

Yücel, "Millî Eğitim Bakanlığımız, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak amacıyla sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ediyor. Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çok sayıda proje, kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor diyen Yücel, Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirme kapsamında önemli bir destek programı olan ücretsiz yemek uygulamasının kapsamı her geçen gün daha fazla arttırılıyor. Bu bağlamda ilimizde taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrenciler, özel eğitimde bulunan öğrenciler, okul öncesi öğrencileri ve pansiyonda kalan öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sunuluyor. İlimizde ücretsiz yemek hizmeti alan öğrencilerin sayısı 10 bin'i geçti.  İlimiz merkez ve ilçelerimizde bulunan ücretsiz yemek hizmetinden toplam 10 bin 565 öğrenci faydalanıyor." ifadelerini kullandı.

Mevlana Kız Anadolu Lisesi pansiyonunu ziyaret ederek, her konuda öğrencilerin yanında olduklarını ifade eden Bingöl İl Millî Eğitim Müdürümüz Halil Yücel; "Millî Eğitim Bakanlığımızın liderliğinde, öğrencilerimizin eğitime erişimini artırmak ve öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini en iyi şartlarda sürdürebilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. Bu çalışmaların bir tanesi de öğrencilerimize ücretsiz yemek imkânı sağlamak. Bu kapsamda kentimizde 10 bin 565 öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor. Bu sayının hızla daha yukarı çıkması için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimize ücretsiz yemek imkânının sağlanması noktasında başta Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere emeği geçenlere öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com