SON EKLENENLER

VALİ EKİNCİ, “SİZLER, HAYATIMIZIN MERKEZİNDEKİ BİRER DEĞERSİNİZ”

Vali Kadir Ekinci 24 Kasım Öğretmenler Günü’ münasebetiyle Kutlama Mesajı Yayınladı
24 Kasım 2020 00:41

Vali Ekinci tarafından yayımlanan kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi.

“Kıymetli Öğretmenlerimiz;
Sizler, hayatımızın merkezindeki birer değer, vazgeçilmez varlıklarımız, eşsiz zenginliğimizsiniz. İlk peygamber ve ilk öğretmen Hz. Adem’den bu yana büyük bir fedakarlık ve özveri ile bilgelik yolunu öğreten sizler, insanlık için ilmin kapısı oldunuz; iyiden, güzelden ve doğrudan yana olmayı, ilim ve irfan ile hayat sürmeyi, hedefe ulaşmanın ilmi ve ahlaki yolunu öğrettiniz.

Sığ tartışmaların ötesinde kalarak, bilgiyi ve akletmeyi önceleyerek, barışı ve kardeşliği ilmik ilmik işleyerek yeni nesiller yetiştirmeye, insanlığı diriltmeye gayret ettiniz ve böylece toplumdaki görevinizi hakkıyla yerine getirip saygınlığınızı ölümsüzleştirdiniz.

Sizler, ruhumuzu besleyen, kitaplar ve kütüphaneler ile ufkumuza ufuk katan; ışığınız ile karanlıkları, dinamikliğiniz ile durgunlukları, birikiminiz ile cehaleti gideren; Mevlâna'nın, Yunus'un, Hacı Bayram Veli’nin, Itri’nin, Aşık Veysel’in sevgi bahçelerinde büyüyen hakikat incilerini gönül dünyamıza taşıyan olmazsa olmazlarımızsınız.

İnsana emek vermek, bilinç ve endişe sahibi kimlikler yetiştirmek medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etmeye dönük son derece önemli bir görevdir. İnanıyoruz ki, öğretmenlerimizin hak, adalet, bilgelik ve merhamet gibi yüce değerlerle teçhiz ettiği fikri ve vicdanı hür gençliğimiz, büyük ve güçlü, mutlu ve müreffeh yarınlarımız olacaktır.

Sabrın, sadakatin ve karşılıksız vermenin müstesna örnekleri, bugünümüzün ve yarınımızın mimarları, insanımıza ve tarihimize yön veren, istiklal ve istikbalimiz için bitimsiz gayretlerin, şevk ve heyecanın sahibi değerli öğretmenlerimiz!

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü en içten duygularımla kutluyor, görevi başında olan öğretmenlerimize hayırla geçen bir ömür dilerken, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vefat etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”
 

BİNGÖL GÜNDEM

SOLHAN GAZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
solhangazetesi.com